Tilanne ArkkitehditTilanne Arkkitehdit

Tilanne Arkkitehdit

Tietoa

Tilanne Arkkitehdit on toistaiseksi yhden miehen arkkitehtitoimisto, joka on perustettu vuonna 2009. Osakeyhtiö jatkaa toiminimen Arkkitehtooninen Tilanne (perustettu 2003) työsarkaa. Kohteiden ollessa suurempia tai vaatiessa monialaista osaamista tekee Tilanne Arkkitehdit yhteistyötä hyviksi ja luotettaviksi havaittujen tahojen kanssa. Tarvittaessa voidaan toimiston  toimenkuvaa laajentaan valvonnan ja rakennuttamisen puolelle. Vuosien varrella on myös kertynyt joukko hyviä toteutuspuolen yhteistyötahoja.

Yhden miehen toimiston vahvuutena on nopea liikkuvuus ja suunnitteluprosessin joustavuus. Toimeksiannot perustuvat pääsääntöisesti tuntilaskutukselle, jolloin on  helppo rajata tilattava suunnittelu juuri siihen mihin sitä tarvitaan ja myös tarvittaessa laajentaa toimeksiantoa joustavasti. Kaikilla on oikeus arkkitehtuuriin – suunnittelu ei ole kallista, vaan suunnittelematta jättäminen.

Ydinosaamisaluetta ovat vanhojen ja suojeltujen rakennusten korjaukset, laajennukset, korjaustarpeiden kartoitukset, LVIS- järjestelmien sovittaminen vanhoihin rakennuksiin, puurakentaminen, perinteiset rakenteet ja uudisasuinrakennusten suunnittelu. Osaaminen perustuu hyvin pitkälle myös omakohtaiseen rakentamis- ja korjauskokemukseen em. tyyppisistä kohteista. Oma lukunsa ydinosaamisessa ovat asunto-ja kiinteistöosakeyhtiöiden haasteellisten korjaushankkeiden hallinta.

 

Henkilöstö

Jaakko Niemi arkkitehti, TKK2005, 1976